Materiaalit

Materiaalia vapaaehtoistoiminnan tueksi

Tutustu oppaisiin tai virkistä aivojasi älypähkinöillä!

Klikkaa kuvaa tai linkkiä ladataksesi tai tulostaaksesi materiaaleja vapaaseen käyttöön. Kaikki materiaalit ovat pdf-muodossa. Kaikki oppaat ovat saatavilla yksittäistilauksena maksutta myös painoversioina. Suuremmista tilausmääristä veloitetaan postimaksu. Ota yhteyttä TunneMieli-työntekijöihin.

Tutustu myös ikääntymiseen, mielen hyvinvointiin ja vapaaehtoistoimintaan liittyviin linkkeihin, ja testaa tietosi vapaaehtoisuuteen ja mielen hyvinvointiin liittyvillä visoilla!

TehdäänYhdessäKansikuva_pienempi

Tehdään yhdessä - luontoaiheinen ryhmätoiminta -opas

 

Tehdään yhdessä -oppaassa on vinkkejä ja ohjeita luontolähtöisen ryhmätoiminnan toteuttamiseen. Käytännönläheiset ohjeet opastavat hyödyntämään luontoa esimerkiksi palvelutaloissa asuvien iloksi. Opas soveltuu niin vapaaehtoisten kuin ammattilaisten käyttöön. 

MunTarinaSunTarinaKansikuva_pienempi

Mun tarina & Sun tarina - tarinallisen ryhmätoiminnan menetelmä -opas

 

Mun tarina & Sun tarina on yli 65-vuotiaille tarkoitettu tarinallinen ja toiminnallinen ryhmätoiminnan muoto. Sen tavoitteena on nostaa esille ryhmän osallistujien positiivisia kokemuksia elämän varrelta. Opas soveltuu niin vapaaehtoisten kuin ammattilaisten käyttöön. Sitä voidaan soveltaa myös muistisairaiden ryhmille.

Porukalla puhtia - vertaisuudesta voimaa -opas: osa 1

 

Porukalla puhtia -oppaan ensimmäinen osa tarjoaa vinkkejä vertaisryhmien perustamista suunnitteleville sekä ryhmän ohjaamisesta kiinnostuneille. 

 

Porukalla puhtia - vertaisuudesta voimaa -opas: osa 2

 

Porukalla puhtia -oppaan toinen osa sisältää 12 mielen hyvinvointia ja jaksamista tukevaa teemaa harjoituksineen. Teemoja ja harjoituksia voidaan soveltaa niin vertaisryhmän kokoontumisissa kuin osin myös yksittäisten autettavien kanssa. Opas soveltuu niin vapaaehtoisten kuin ammattilaisten käyttöön.

Auttamisen iloa
Auttamisen iloa - palvelevan vapaaehtoistoiminnan opas

 

Opas tarjoaa virikkeitä auttavaan vapaaehtoistoimintaan osallistuville.

Virikelehti_kansi_nettiin_pienempi
Haastetta aivoille - virkistystä mielelle

 

Haasta aivojasi ja virkistä mieltäsi älypähkinöitä ratkomalla. Lisäksi julkaisussa on tietoa ja vinkkejä mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Haasta itsesi ja virkisty!

Virikelehti_kuva_nettiin_pienempi
Virikkeillä virkeyttä mieleen

 

Virkisty älypähkinöitä ratkomalla. Julkaisussa on tietoa, ajatuspähkinöitä ja tehtäviä mielen virkistykseksi. Koe tekemisen ja onnistumisen iloa!